Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ondřej Liška už dnes možná bude jmenován ministrem školství

Ondřej Liška už dnes možná bude jmenován ministrem školství

 

¨Praha 3. prosince (ČTK), autor: hš rot

Místopředseda a poslanec Strany zelených Ondřej Liška by už dnes mohl být jmenován novým ministrem školství. Pokud to tak bude, funkce by se ujal den před ohlášenou stávkou některých škol, které kritizují nízké platy pracovníků ve školství. Svou koncepci řízení resortu chce Liška představit v nejbližší době.      

Liškovu nominaci v neděli schválila republiková rada zelených. Prezident Václav Klaus, který ministry jmenuje, minulý týden vyjádřil pochybnosti v souvislosti s tím, že Liškovi je teprve 30 let. Řekl, že ho bude jmenovat "s třesoucíma rukama".      

Nominaci provázely spory o to, jak ji předseda Strany zelených Martin Bursík prosadil. Kritici předsedovi vyčítají, že obešel některé stranické orgány a soustředil ve svých rukách příliš velkou moc. Liška je označován za Bursíkova člověka. Část zelených přitom Bursíkovi vyčítá, že i on přispěl k tomu, že funkci ministra školství musela opustit Dana Kuchtová.      

Právě Kuchtová spolu s částí předsednictva zelených Bursíkovi vyčetla, že obešel návrh speciálně ustavené pracovní skupiny, která na funkci ministra školství nominovala poslankyni zelených Olgu Zubovou. Kuchtová na funkci ministryně školství rezignovala po kritice, že její resort nezvládl přípravu čerpání peněz z Evropské unie. 



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:27

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze