Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Kvaček získal cenu

Kvaček získal cenu

5.12.200, autor: čtk

Český historik a spisovatel Robert Kvaček a slovenský autor Vladimír Babnič v pondělí v Bratislavě obdrželi ocenění nesoucí jméno významného autora literatury faktu Vojtěcha Zamarovského.

Kvaček získal cenu i za spolupráci se Slovenskem. Sedmdesátník, jehož nejoblíbenějším badatelským tématem byla tzv. mnichovská dohoda, je autorem mnoha knih o dějinách někdejšího Československa.

„Poznamenal historickou tvorbu v Česku, na Slovensku i v evropském prostoru,“ zhodnotil jeho význam člen poroty Valerián Bystrický. Kvaček vystudoval dějiny na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kde později působil i jako populární pedagog. Další nositel Zamarovského ceny, osmdesátiletý Babnič, vystudoval práva v Bratislavě, v 70. letech stál v čele slovenských novinářů vyloučených z komunistické strany.

Před třemi lety mu vyšla zatím poslední kniha Vo vežkej vojne malá vojna, která se zabývá slovenskou společností v období druhé světové války.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:27

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze