Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Liška dnes představí své plány v čele ministerstva školství

Liška dnes představí své plány v čele ministerstva školství

Praha 18. prosince (ČTK), autor:pap rot 


Ministr školství Ondřej Liška (SZ) dnes představí tým spolupracovníků a své záměry v čele úřadu. Liška už dříve řekl, že jedním z důležitých úkolů ministerstva bude zajištění čerpání peněz z evropských fondů.      

Na využívání financí ze dvou operačních programů, kvůli jejichž přípravě odešla z čela úřadu Liškova stranická kolegyně Dana Kuchtová, chce do jara najít desítky odborníků.      

V často diskutovaném programu Výzkum a vývoj pro inovace plánuje společně s partnery z vysokých škol a vládní rady pro výzkum a vývoj jasně stanovit oblasti, do kterých by měly evropské peníze směřovat.      

Třicetiletý poslanec a místopředseda zelených převzal ministerstvo 4. prosince, do té doby byl jeho správou pověřen předseda zelených Martin Bursík. Hned první den ve funkci Liška promluvil k učitelům, kteří se v Praze shromáždili, aby podpořili stávku zhruba poloviny škol v zemi.      

Slíbil jim, že se bude problematikou financování regionálního školství v nejbližší době zabývat. Nespokojenost s rozpočtem na příští rok vyjadřují také vysoké školy, které rovněž doufají, že se podaří sehnat další finance na jejich provoz.      


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:29

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze