Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vernerova domácí oslava? Perník a steak!

Vernerova domácí oslava? Perník a steak!

Domácím perníkem a pořádným steakem od rodičů oslavil český krasobruslař Tomáš Verner stříbrnou medaili z nedávného mistrovství Evropy.

Na větší oslavy s přáteli nebo fanoušky podle něj nebyl čas. Čekají jej zkoušky ve škole a návrat k tréninkovému maratonu. Za měsíc a půl totiž začne světový šampionát v Japonsku a na něm bude první český medailista z ME po 12 letech potvrzovat příslušnost k elitě.

„Objevily se sice spekulace, že za klopýtnutím na závěrečné exhibici v Polsku byly bujaré oslavy, nebylo to ale vlivem alkoholu nebo toho, že bych po nocích někde bloumal. Za vším stála jen únava,“ řekl čerstvý vicemistr Evropy.

Dvacetiletý rodák z Písku včera ke krasobruslařskému stříbru přidal další dvě medaile, pamětní od jihočeského hejtmana i českobudějovického primátora. Hejtman Jan Zahradník jej navíc obdaroval šekem na 30 000 korun. Od primátora Juraje Thomy Verner dostal encyklopedii Českých Budějovic. „Doufám, že při jejím dalším vydání se v rubrice významných osobností objeví už i vaše jméno,“ řekl Thoma.

Českobudějovický krasobruslař se z dějiště šampionátu v polské Varšavě vrátil domů teprve v pondělí. Při odbavování na letišti měl sice menší problémy, když jej nechtěli vpustit s hromadou plyšových medvídků od fanoušků, ale nakonec se prý s přimhouřením oka do letadla dostal. V Borovanech u Českých Budějovic, kde Verner bydlí, pak na něj čekala nejen večeře, ale i spousta vzkazů od fanynek.

„Když jsem to na svých internetových stránkách viděl, vydalo by to na jednu učebnici anatomie,“ řekl s úsměvem český reprezentant. Právě zkoušku z anatomie bude Verner, student 1. ročníku pražské Fakulty tělesné výchovy a sportu, za pár dní skládat.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:23

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze