Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Jak se dělají Žebříčky VŠ

Jak se dělají Žebříčky VŠ

29.1.2008

Vysoké školy jsme na základě registru MŠMT rozřadili do 10 tematických okruhů. Na konec jsme zařadili zvláštní žebříček, který porovnává jednotlivé soukromé školy.

V některých případech jsme museli přistoupit k vytvoření podskupin, např. lékařské fakulty jsme rozdělili na zdravotně-sociální, lékařské, farmaceutické. U některých fakult bylo zařazení do tematického okruhu problematické. Často jde o školy soukromé, které nemají dělení na fakulty. Ve sporných případech jsme ponechali zařazení dle výše zmíněného registru.

Při vytváření pořadí jsme oddělili veřejné a soukromé VŠ. Dohromady jsme zahrnuli 135 fakult veřejných VŠ a 42 (+1) soukromých VŠ. Jedna soukromá škola nebyla z důvodu vzniku v listopadu 2007 zařazena do výpočtů, v celkovém přehledu je uvedena alespoň na konci pro informaci.

Statistická data byla získána ze dvou zdrojů - z ÚIV (Ústav informací ve vzdělání) a ze střediska vzdělávací politiky UK. V přehledu jsou uvedeny pouze školy, které vykazují uchazeče pro ak. rok 2007/08, nebo školy, které si vyžádaly být uvedeny. Ty však nebyly zařazeny do výpočtů a jsou uvedeny pouze pro informaci.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:17

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze