Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Na FSV UK v Praze se dostane každý pátý

Na FSV UK v Praze se dostane každý pátý

31.1.2008, autor: Andrea Kábelová

O studium na pražské Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy (FSV UK) se každoročně uchází více než pět tisíc mladých lidí. Úspěšných bývá o něco víc než 20 procent z nich. Druhá nejmladší dcera Univerzity Karlovy je tak nejžádanější fakultou ze všech českých filozofických a sociálních vysokých škol v zemi.

Fakulta sociálních věd v Praze vznikla v roce 1990, poté co byla zrušena fakulta žurnalistiky.

Od samého počátku směřovala k vybudování standardních společenskovědních studií, jak bývají uskupena na podobných univerzitních pracovištích ve světě, a současně pokračovala i v přípravě budoucích novinářů.

Z hlediska počtu studentů patří FSV UK mezi středně velké fakulty univerzity, má však řadu charakteristických rysů, které z ní v pedagogické oblasti dělají jednu z nejdynamičtějších. Studijní program Mediální a komunikační studia, v jehož rámci je možné v prezenční formě kromě žurnalistiky studovat i obor Marketingová komunikace a public relations, je mezi maturanty už tradičně nejvíce preferován. Přijato sem bývá pouze deset procent uchazečů.

Na fakultě jsou v bakalářské formě otevřeny i obory Ekonomie, Mezinárodní teritoriální studia, Politologie a mezinárodní vztahy a Sociologie v kombinaci se sociální antropologií nebo sociální politikou.

Fakulta sociálních věd má i svoji velice úspěšnou Univerzitu třetího věku. Například v roce 2006 se zde přednášelo na téma Ekonomika -štěstí, muška jenom zlatá. V těchto dnech zde probíhá dvousemestrální Filmový seminář, který byl téměř ihned po vyhlášení plně obsazen.

Vědecká činnost FSV UK není pouze školou, ale i vědeckým pracovištěm. Od roku 2005 se zde pracuje na výzkumu Rozvoj české společnosti v EU: výzvy a rizika.

Fakulta sociálních věd uděluje Cenu Josefa Vavrouška studentům, kteří napíšou nejlepší práci o problematice vztahu přírody, společnosti a kultury. Cena je spolufinancována Nadací Josefa a Petry Vavrouškových, její výši určuje děkan FSV. V současné době jím je Prof. RNDr. Jan Ámos Víšek, CSc.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:18

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze