Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti absolvují srovnávací testy

Studenti absolvují srovnávací testy

8.2.2008, autor: MARKÉTA SANALLA

Sobota je druhým termínem pro zkoušky Scio


Plzeň - Stres, nervózní rodiče a davy ostatních uchazečů, kteří vypadají vždy chytřejší než vy. Zhruba tak vnímají studenti přijímací zkoušky na vysoké i střední školy. Vyzkoušet si tuto situaci ale mohou žáci základních škol i maturanti už předem. A to díky Národním srovnávacím zkouškám Scio. Jejich výsledky navíc některé fakulty i střední školy uznávají jako plnohodnotné přijímací zkoušky nebo k nim alespoň přihlížejí. Zítra se testy Scio uskuteční.

„Byla jsem na Národních srovnávacích zkouškách loni. Test se mi povedl, a tak jsem už několik měsíců před maturitou věděla, na které fakulty se dostanu. Také jsem se ujistila, že už mám docela dobrý základ znalostí. Nakonec jsem ještě dělala klasické zkoušky, ale rozhodně jsem už byla klidnější,“ vzpomíná Alžběta Rejtmajerová z Plzně, studentka prvního ročníku Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy.

„Národní srovnávací zkoušky, podle kterých budou fakulty v tomto akademickém roce přijímat uchazeče ke studiu, v sobotu dospějí ke svému druhému termínu,“ říká Bohumil Kartous ze společnosti Scio. „Studenti si mohou mimo jiné vyzkoušet, co už všechno umí anebo kde je třeba ještě přidat. Výhodou je i to, že testy lze absolvovat vícekrát a započítává se jen ten nejlepší výsledek,“ doplňuje Kartous.

Zítra se konají také certifikované Národní srovnávací zkoušky pro uchazeče o studium na středních školách a víceletých gymnáziích. „Testy umožňují dětem seznámit se s atmosférou přijímací zkoušky. Účastníci obdrží certifikát s výsledkem, který mohou využít například při odvolání,“ vysvětluje Bohumil Kartous.


Objektivita je přínosem „Tento druh přijímacího testu každopádně vítáme. Je to objektivní způsob, jak zhodnotit znalosti uchazečů o naši školu,“ míní zástupce ředitele Gymnázia Klatovy Václav Vogeltanz. „Zájemci o studium na vysoké škole mohou absolvovat Národní srovnávací zkoušky ještě 29. března a také 1. a 31. května. Uzávěrka přihlášek k příštímu testu je 13. března. Zkoušky ale nejsou náhradou klasické přihlášky na jednotlivé školy,“ upozorňuje Bohumil Kartous.


***


O zkouškách Scio


Zkouškami Scio nahrazuje v Plzni přijímací testy: Pedagogická fakulta ZČU Plzeň Dobrý výsledek zajistí body v přijímacím řízení: Fakulta aplikovaných věd ZČU Fakulta strojní ZČU Fakulta elektrotechnická v Plzni Poplatek: za zkoušku z jednoho předmětu je 394 korun Další informace: www.scio.cz




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:07

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze