Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vysoké školy a výzkumné ústavy by peníze z EU mohly čerpat letos

Vysoké školy a výzkumné ústavy by peníze z EU mohly čerpat letos

Brusel 14. února (zpravodajka ČTK, autor: hab hej)

České vysoké školy a výzkumné ústavy by mohly peníze z operačního programu EU Výzkum a vývoj pro inovace začít čerpat ještě letos. ČTK to dnes řekl ministr školství Ondřej Liška.      

Liška předpokládá, že jeho ministerstvo připraví konečnou podobu operačního programu do konce března a následně ho schválí Evropská komise (EK). Vzhledem k časové tísni vede rezort školství s EK neformální konzultace, aby si ušetřil další kolo připomínek. "Nemám obavy z toho, že by mohlo nastat další zdržení", uvedl Liška. Právě kvůli váznoucí přípravě tohoto programu loni na podzim odstoupila ministryně školství Dana Kuchtová.      

Nejpozději na podzim ministerstvo školství vyzve žadatele, kteří se budou snažit získat peníze z tohoto programu, aby předkládaly své projekty. Do roku 2013 by jim mohl zajistit až 52,3 miliardy korun.      

Tento operační program se zaměřuje na posílení výzkumu, vývoje a inovací v EU. O prostředky z něho mohou čerpat kromě vysokých škol a výzkumných institucí i soukromé firmy. Podporuje například vybavení výzkumných pracovišť moderní technikou nebo budování nových výzkumných pracovišť.    



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:08

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze