Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Správní rada univerzity má strach ze změn

Správní rada univerzity má strach ze změn


6.2.2008, Kraj Moravskoslezský, autor: (les)

Ostrava - Členové správní rady Ostravské univerzity se stejně jako její rektor Jiří Močkoř bojí o budoucnost školy.

Vadí jim, že ostravská fakultní nemocnice, která je partnerem zdravotně sociální fakulty v Ostravě, nemá být zařazena do sítě univerzitních nemocnic. Ta by měla nově vzniknout po transformaci fakultních nemocnic na akciové společnosti podle zákona, který nyní připravuje ministerstvo zdravotnictví.

Správní rada Ostravské univerzity proto v pondělí poslala ministru školství Ondřeji Liškovi (SZ) písemné protestní prohlášení.

„Správní rada vyjadřuje nesouhlas s návrhem na transformaci fakultních nemocnic s využitím „zákona o velké privatizaci.“ Současně vyjadřuje znepokojení nad možným ohrožením budoucího zajištění výuky a výzkumu ve zdravotnických oborech,“ stojí v dopise univerzity podepsaném předsedkyní správní rady Yvonou Jungovou.

Jungová podotkla, že jejich obavy jsou opodstatněné i proto, že transformace fakultních nemocnic se připravuje bez účasti univerzit, lékařských fakult a fakult poskytujících zdravotnická vzdělávání.

„Postoj ministerstva je zarážející o to víc, že původní věcný záměr zákona o univerzitních nemocnicích Česká konference rektorů odmítla,“ dodala Yvona Jungová.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:05

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze