Testovací web


  Rychlé vyhledávání


        Čím budete po studiu

Čím budete po studiu


6.2.2008,| autor: (mich)


Chemoinformatika a bioinformatika (Přírodovědecká fakulta MU, Brno) Absolventi by měli nalézt uplatnění tam, kde je třeba zpracovávat a organizovat chemická a biologická data. V laboratořích nemocnic, zdravotnických zařízení, výzkumných ústavů, hygienických stanic atd.


Klinická a toxikologická analýza (Přírodovědecká fakulta UK, Praha) Absolventi se uplatňují především v laboratořích, výrobních linkách a kontrolních odděleních průmyslových podniků, úřadů a orgánů státní správy. Mají-li dobrou laboratorní praxi, mohou řídit výzkumné, produkční a administrativní skupiny.


Zdravotnická bioanalytika (Farmaceutická fakulta UK, Hradec Králové) Absolventi pracují především v klinických laboratořích. Jsou specializováni pro práci ve všech typech laboratoří klinických oborů s laboratorní složkou a dále v laboratořích transfuzního lékařství a hygienické služby. Ovládají práce spojené s odběrem, zpracováním, konzervací, uchováváním a analýzou biologických materiálů určených k vyšetření nebo dalšímu klinickému použití.


Humanitní enviromentalistika (Fakulta sociálních studií MU, Brno) Absolventi environmentálních studií nacházejí uplatnění v institucích, které nevystačí s úzce technickým či přírodovědným pojetím ekologických problémů. Mohou být zaměstnáni např. v orgánech státní správy, v institucích ochrany přírody, ve spravování chráněných krajinných území a v poradenství, které se týká životního prostředí. Všude, kde je nezbytná znalost společenských souvislostí a potřeba komunikace.


Geomatika (Fakulta aplikovaných věd ZČU, Plzeň) Absolventi se uplatní ve státní správě i v soukromém sektoru při projektování a vymezování územních celků a nemovitostí. Mohou třeba vytyčovat komunikace, pracovat při ochraně přírodních zdrojů, při řešení rozvoje území. Najdou zaměstnání např. na katastrálních úřadech, v geodetických firmách, na pracovištích tvorby a využití geografických informačních systémů a v centrech tvorby a údržby městských informačních systémů.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:06

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze