Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Jak na přijímačky

Jak na přijímačky

6.2.2008, autor:(mich)

Co radí novým uchazečům současní studenti škol v anketě na internetových stránkách ExternĂ­ odkaz www.scio.cz Fakulta farmaceutická Univerzity Karlovy


* Můžete si vybrat pořadí testů, takže to, co vám nejde, si nechte na konec. Za špatné odpovědi se body nestrhávají, takže tipujte.


* Pokud si koupíte testové otázky z fyziky a pokud fyzika není zrovna váš nejoblíbenější předmět, nechte si je, budou se vám ještě hodit na test z biofyziky.


* Pořiďte si soubor otázek, stačí si pak jen pamatovat odpovědi a ani tomu nemusíte moc rozumět. To však není nejlepší řešení, protože v prváku na vás ty znalosti stejně budou chtít.


* K zápočtu z biofyziky se v prváku píše nějaká verze testu z přijímaček z fyziky.

Biologická fakulta Jihočeské univerzity


* Doporučuji živý zájem o obor.


* Číst, zajímat se o aktuální poznatky, mít vlastní vědeckou činnost. Sledovat televizní dokumenty též nemusí být k zahození. Nicméně ten, kdo má v hlavě středoškolské osnovy, má prakticky jisté, že zkoušku zvládne bez problémů. Nadprůměrné znalosti nejsou nezbytné.


* Podívejte se na internetových stránkách na staré přijímací testy, z toho získáte aspoň částečný přehled, co zkouška obsahuje.

Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity


* Podrobné otázky z ekonomiky (ve všeobecném přehledu) byly pro studenta gymnázia poněkud překvapující.

Fakulta pedagogická Univerzity J. E. Purkyně


* Na učitelství pro 1. stupeň bych doporučovala zaměřit se na hudební výchovu (pokud ji někdo neovládá) a také trošku na gymnastiku a atletiku.


Fakulta lékařská (všeobecné lékařství) Masarykovy univerzity


* Kupte si soubory otázek vydávané danou fakultou nebo školou, usnadní vám mnoho práce. Hlavně se nestresujte a nenechte se rozrušit lidmi odcházejícími v polovině zkoušky.

Pokud chodíte na gymnázium a máte výuku biologie, chemie a fyziky v běžném rozsahu, stačí se průběžně připravovat a všechno si zopakovat před maturitou a přijímačkami.

Rozhodně se vyplatí sehnat si ukázkové testy a důkladně si je projít (pozor, občas jsou v nich chyby) a zaměřit se na témata, která se v nich nejvíce opakují.

Projděte si aspoň dva testy a buďte v pohodě.

Fakulta pedagogická Masarykovy univerzity v Brně


* O přijímačkách získáte informace od Institutu mezioborových studií, který studia ve spolupráci s pedagogickou fakultou provozuje.

Fakulta stavební Českého vysokého učení technického v Praze


* Dobře si přečtěte zadání a pak se zamyslete. U každého příkladu jsem měl pocit, že ho znám, pak je mnohem snazší přijít na postup.


* Projděte si web ČVUT, tam je všechno potřebné.


* V matice a fyzice se hodně navazuje na znalosti ze střední školy.


* Zakupte si knihy Odmaturuj z matematiky a Odmaturuj z fyziky, důkladně se připravte na maturitu z matiky a na přijímačky z fyziky si jen projděte vzorečky v uvedené knize.

Fakulta architektury Českého vysokého učení technického v Praze


* Hodně vám pomůžou informace stávajících studentů.


* I když platí víc odpovědí, lze zatrhnout jen jednu.

Fakulta filozofickopřírodovědecká Slezské univerzity


* Nesnažte se působit velmi inteligentně, to je protivné, ale naopak buďte pohodoví a mluvte „svými slovy“. Budete působit příjemně a navíc tak, že opravdu máte o studium daného oboru zájem... Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové


* Test z angličtiny byl celkem težký a na matematiku bylo málo času.


* Když máte obchodní akademii, budete mít problém s matematikou, gymnazisté zase s ekononomií.


* Němčina byla dost zaměřená na dějiny, chyběla mi slovní zásoba k tomuto okruhu.


* Pomohla mi spíš jazyková škola a samostudium než znalosti ze střední.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:06

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze