Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Práva učí nejlépe v Praze

Práva učí nejlépe v Praze

Mezi čtyřmi českými právnickými školami je nejlepší Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze. Mezi osmi medicínami vede Lékařská fakulta Masarykovy univerzity v Brně. Vyplývá to z dosud nejpodrobnějších žebříčků kvality, které sestavily HN.

Srovnání vycházejí z kritérií, jaká používají pro obdobné žebříčky britské Timesy nebo Guardian a americký týdeník US News & World Report.

HN je tisknou proto, aby pomohly v orientaci uchazečům, jimž za týden vyprší termín pro podání přihlášek. Do konce týdne vydáme žebříček dalších osmi studijních oborů.

Mezi právnickými fakultami zvítězila Praha především díky své vědecké činnosti a díky tomu, že vysílá největší množství studentů do zahraničí. Dávají jí přednost také studenti, kteří uspěli v přijímacím řízení na více škol, nebo mladí akademici.

Brněnskou právnickou fakultu ocenila expertní porota, do níž HN přizvaly předsedy vrcholných soudů a přední advokáty.

V medicíně překvapivě zvítězilo Brno. Především díky vědeckým výsledkům v přepočtu na učitele a díky svým podrobným průzkumům mezi absolventy.

Expertní porota, složená z ředitelů nemocnic, představitelů lékařské komory i zástupců pojišťoven, favorizovala 1. LF UK. Ta má i největší objem vědeckých výsledků (v absolutních číslech). »Největší potenciál, tradice a spojení se světem, slabinou je konzervativní způsob výuky,« zhodnotil ji jeden z porotců. Skončila na druhém místě spolu s motolskou 2. LF UK.

Tento týden HN postupně vydají žebříčky v dalších oborech, například v ekonomii či strojírenství.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:08

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze