Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Najít práci pomůže fakulta

Najít práci pomůže fakulta

Ojedinělým způsobem chce svým studentům pomáhat při vstupu do profesního života Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze. Od zítřka otevře pro zájemce nové Kariérní poradenské centrum (KPC).

Úkolem centra, určeného budoucím absolventům PřF UK, je především poskytnout návštěvníkům informace o profesním uplatnění ve studovaných oborech. K dispozici budou aktuální nabídky volných pracovních míst a pozicí určených pro absolventy na plný úvazek nebo na částečný pro studenty vyšších ročníků.

KPC bude shromažďovat také informace o aktuálních stážích v rámci studia i po jeho ukončení. Podle potřeby si může student dohodnout i návštěvu personalisty či psychologa. Jeho možností mohou využít také zaměstnavatelé poptávající odborníky v disciplínách studovaných na této fakultě, tedy biology, chemiky, geology, geografy a specialisty na ochranu životního prostředí.

Informační základnou pro nově vzniklé KPC se stal internetový portál CareerMarket.cz, hrazený z prostředků Evropské unie.

Z dotazníkového šetření mezi absolventy Přírodovědecké fakulty UK vyplývá, že její absolventi při hledání práce dosud nejvíce využívali informace od svých blízkých a známých. Přístup k informacím o možných pracovních pozicích je tedy velmi omezen.

Ve většině případů se navíc jedná o vysoce specializované profese, kde je vyhledávání volných míst na straně jedné a vhodných zaměstnanců na straně druhé velice obtížné. Smyslem nového centra je proto informace centralizovat a usnadnit hledání nejen absolventům, ale i potenciálním zaměstnavatelům. „Důležité pro nás je, aby absolventi zůstali v oboru,“ říká koordinátorka portálu CareerMarket.cz Karolina Šolcová.

Pilotní provoz KPC je zatím plánovaný do září 2008.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:08

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze