Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studujte UK, shodli se experti

Studujte UK, shodli se experti

Mezi expertní porotou panovala v názoru na školy, kde se vyučuje nejen ekonomie, velmi vzácná shoda. Jasně u nich zvítězil pražský Institut ekonomických studií na Univerzitě Karlově. Ten zmínilo ve svých odpovědích všech jedenáct expertů.

»Myslím, že na Karlově univerzitě je v současné době nejvyšší úroveň výuky ekonomie,« hodnotila jedna z porotkyň, ekonomka Alena Zemplinerová.

Nejen v ekonomii, ale i v ekonomice a managementu dále porotci zmiňovali Fakultu mezinárodních vztahů, podnikohospodářskou a národohospodářskou fakultu na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Do jejich výběru se dostala i Ekonomicko-správní fakulta na Masarykově univerzitě v Brně a Ekonomická fakulta Vysoké školy báňské - Technické univerzity v Ostravě.

Proč toto kritérium: Názor expertů vyjadřuje reputaci fakult v oboru a jejich prestiž.

Co jsme zjišťovali: Ekonomové a analytici měli seřadit fakulty podle kvality -kde přednášejí nejlepší akademici, odkud jsou nejlepší absolventi, která škola nejvíc své studenty naučí.

Jak hodnotíme výsledky: Pokud seřadili fakulty od nejlepší po nejhorší, každá dostane body od 16 do 1. Pokud některé uvedli na shodném místě, dostávají průměr z bodů (příklad: fakulty na 2. - 4. místě dostanou všechny po dvou bodech).

Seznam porotců a jejich odpovědi najdete na www.ihned.cz.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:09

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze