Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Dvacet sester fakultní nemocnice Plzeň má certifikát školitelky

Dvacet sester fakultní nemocnice Plzeň má certifikát školitelky

Plzeň 10. března (ČTK), autor: Lada Pešková snm

První dvě desítky všeobecných sester a porodních asistentek z plzeňské fakultní nemocnice získalo certifikát sestry školitelky klinické praxe. V pilotním projektu podpořeném EU nemocnice ve spolupráci s plzeňskou vysokou školou připravila učební texty a kurz. Po jeho absolvování vybrané sestry získaly ke svým odborným znalostem také pedagogické a didaktické dovednosti. Ty jim pomohou při předávání zkušeností studentům, kteří do nemocnice docházejí na praxi, řekla ČTK náměstkyně nemocnice pro ošetřovatelskou péči Andrea Vobořilová.      

Plzeňská fakultní nemocnice je podle ní jedna z mála zdravotnických zařízení v zemi, které mají podobný projekt certifikování sester pracujících na odděleních se studenty. Přestože v pilotním projektu získalo certifikát 20 sester, nemocnici by se podle náměstkyně hodilo 100 až 150 takto proškolených pracovnic. "Jsme velké zařízení, máme hodně nelékařského personálu. Ve školení bychom v dalších letech dál rádi pokračovali," řekla. Kromě prvních účastnic kurzu totiž nemocnice získala z projektu skripta pro výuku dalších sester-školitelek.      

Vybrané sestry z různých oddělení absolvovaly při svém zaměstnání stohodinový teoretický a praktický kurz. Zahrnoval nové poznatky z teorie ošetřovatelství, z andragogiky (věda o výchově a vzdělávání dospělých lidí), pedagogiky, zdravotnického práva, psychologie, managementu a vedení odborné praxe studentu zdravotnických škol a podobně.     



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:02

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze