Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Hlasy pro krále majálesu se nebudou sčítat, ale vážit

Hlasy pro krále majálesu se nebudou sčítat, ale vážit

29.4.2008, autor: (row)

Praha - Studentské veselí a hudba skupin Chinaski či Support Lesbiens ovládnou zítra kemp na Džbánu. Bude se tu odehrávat už čtvrtý ročník studentského majálesu.

„Majáles ale není pouze o hudbě, součástí oslav a her, na kterých nesmí žádný student chybět, je i volba krále,“ vysvětluje hlavní pořadatel Michal Šamánek.

Letos budou studenti vybírat ze tří kandidátů. „O trůn krále majálesu se uchází studenti tří pražských vysokých školy - UK, VŠE a ČVUT,“ říká další pořadatelka Alžběta Pavlínová. Nový král tak vystřídá Kampusáka z University Karlovy, který svůj vítězný program minulý rok postavil na boji za nový kampus pro tuto školu.

Volba se odehraje přímo na místě a oproti volbám do českého parlamentu se lístky nebudou sčítat, ale vážit. Nového krále majálesu korunuje ve 20.45 ministr školství Ondřej Liška. Vzápětí předá symbolický klíč a s ním i vládu nad městem primátor Pavel Bém.

Na Pražském majálesu se každý bude moci zocelit a zabojovat v několika soutěžích, vyzkoušet svoji rovnováhu v lanovém centru nebo se vydovádět na koncertě některé kapely. Pódia budou jako obvykle dvě a kapel téměř dvě desítky.

Pražský majáles slaví letos čtvrté narozeniny a každým rokem oslovuje více a více studentů. Minulý rok se dvoudenních oslav účastnilo přes 25 tisíc mladých lidí.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:00

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze