Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Topolánek s Liškou odstartují debatu o reformě vysokých škol

Topolánek s Liškou odstartují debatu o reformě vysokých škol



Praha 12. května (ČTK,   ktk rot)

Diskusi o reformě českého vysokého školství se dnes chystají odstartovat premiér Mirek Topolánek (ODS) spolu s ministrem školství Ondřejem Liškou (SZ). Debatu o podobě koncepčního dokumentu - takzvané Bílé knihy - zahájí na Inovačním fóru, které se uskuteční v pražském Lichtenštejnském paláci.      

Podle pracovní verze Bílé knihy, která byla představena v březnu, by mohly v budoucnu v Česku existovat tři typy vysokých škol. Dělily by se na výzkumné, vzdělávací a profesně orientované. Na praxi by se zaměřovalo bakalářské studium. Změnit by se měl i systém financování.      

Podle knihy je v ČR v současnosti 26 veřejných, 44 soukromých a dvě státní vysoké školy. Studuje v nich kolem 350.000 lidí. I když většina institucí nabízí bakalářské, magisterské i doktorské programy, struktura studia je prý mnohde spíše jen formální.      



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:49

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze