Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Stát odpustil nemocnicím dluh

Stát odpustil nemocnicím dluh

12.5.2008,    

Ačkoliv Tomáš Julínek po svém nástupu na ministerstvo zdravotnictví tvrdil, že nebude oddlužovat fakultní nemocnice, odpustil teď stát po ministrově intervenci dluhy Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a Fakultní nemocnici v Motole.

Oba ústavy si peníze půjčily od státu v 90. letech, když se dostaly do finančních obtíží - dohromady dlužily miliardu. Julínek však na konci minulého roku přesvědčil ministra financí Kalouska, aby se stát svých nároků na peníze vzdal. Jak řekl Hospodářským novinám Julínkův náměstek Marek Šnajdr, celá akce se uskutečnila kvůli plánu ministerstva zdravotnictví vytvořit z fakultních nemocnic akciové společnosti. „Chceme, aby byly nemocnice před transformací na akciové společnosti bez dluhů,“ uvedl Šnajdr.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:49

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze