Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Miliardu odpustili dvěma nemocnicím

Miliardu odpustili dvěma nemocnicím

6.5.2008, autor:  (čtk)


S odpuštěním dluhu mohou podle prvního náměstka ministra zdravotnictví Marka Šnajdra počítat jen dvě z 11 fakultních nemocnic. Ostatní buď hospodaří vyrovnaně, nebo mají dluh menší, a jsou schopny ho splatit. Šnajdr včera potvrdil, že ministerstvo financí odpustilo Fakultní nemocnici Motol 412 milionů korun a Všeobecné fakultní nemocnici 805 milionů. Dohoda byla uzavřena loni v prosinci, jejím garantem je ministerstvo zdravotnictví. „Důvod souvisí s naší strategií při transformaci nemocnic na univerzitní zařízení. Nemocnice mají vstoupit do transformace nezadlužené a s vyrovnaným hospodařením,“ vysvětlil náměstek. Dodal, že s dalším odpouštěním dluhů se nepočítá.

Dluhy z dřívějška, ale výrazně menší, mají také Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a brněnská Nemocnice u svaté Anny. Dluhy jsou tam dohromady v řádech milionů, nikoli už miliardy a ty jsou ředitelé schopni efektivnějším hospodařením a prodejem zbytného majetku splatit. Podle Šnajdra se hospodaření obou nemocnic výrazně zlepšilo, letos dosáhly i mírného přebytku. Ministerstvo jim oddlužení vyjednávat nebude.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:47

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze