Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Postgraduální studenti UK navštěvují komunikační kurzy

Postgraduální studenti UK navštěvují komunikační kurzy



Praha 21. května (ČTK), autor:  hck pba

Dvě stovky postgraduálních studentů biomedicínských věd z Univerzity Karlovy prošly komunikačními a manažerskými kurzy. Měly je naučit lépe prezentovat své výsledky, vyhledávat grantové příležitosti, sepisovat žádosti o granty, psát recenze publikací a vést projektový tým. ČTK dnes kurzy představil Daniel Hodyc z 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.      

Vzdělávací kurzy se skládají ze tří částí. První část se zaměřuje na vědeckou práci, tedy jak sepsat hypotézu, pracovat s daty a statistikami a vyhledávat informace. Ve druhé části se učí, jak se vyznat v možnostech financování projektů a jak žádat o grant. Třetí část se pak zaměřuje na prezentační dovednosti.      

"Postgraduální studium je zaměřené moc na odbornou stránku, studenti většinou nemají profesionální trénink na to, jak napsat publikaci, jak se chovat při získání peněz a grantových žádostí, jak vést tým, jak se chovat v laboratoři," řekl ČTK přednosta Ústavu fyziologie UK Jan Herget.      

Projekt počítá s celkovou účastí 240 studentů. Kurzy jsou koncipované jako týdenní (čtyřikrát osm hodin) a čtrnáctidenní (osmkrát čtyři hodiny). Zakončeny jsou dvoudenním pobytem mimo Prahu, na němž si studenti zkoušejí nově nabyté komunikační dovednosti.      

Projekt podpořil Evropský sociální fond, státní rozpočet a rozpočet hlavního města Prahy. Ústav fyziologie 2. lékařské fakulty UK na projektu spolupracoval s Centrem dohody, které se specializuje na vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví. Školení vedli také odborníci z Akademie věd.     



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:54

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze