Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studentům VŠ slouží zdarma nová ambulance pro závislosti

Studentům VŠ slouží zdarma nová ambulance pro závislosti

Praha 18. května (ČTK), autor:  hck mal 

Asi u třetiny vysokoškolských studentů existuje podle odborníků riziko závislosti na internetu, počítačových hrách nebo alkoholu. Nejen jim nabízí služby nová ambulance v prostorách Centra adiktologie Univerzity Karlovy v Praze. Poskytuje zdarma poradenství a individuální i rodinné psychoterapie. Cílem je včas zasáhnout a pomoct mladým lidem předtím, než se z rizikového chování vyvine závislost, řekla ČTK Petra Vondráčková z Centra adiktologie (věda o závislostech).      

"K nápadu začít provozovat adiktologickou ambulanci nás vedla skutečnost poměrně vysoké prevalence rizikového chování u studentů," řekla Vondráčková. Například nadměrné pití alkoholu se prý týká přibližně 20 procent studentů a 10 procent studentek. Odborníci z ambulance jsou ale připraveni pomoct i zaměstnancům univerzity a rodinným příslušníkům studentů i zaměstnanců.      

Ambulance funguje od dubna a zatím prý na její dveře moc lidí neklepe. Podle Vondráčkové by se to mohlo brzy změnit. Od června totiž Centrum adiktologie spustí internetovou poradnu, kde budou také kontakty na ambulanci. Na stránkách ExternĂ­ odkaz www.adiktologie.cz budou moct lidé konzultovat své problémy s odborníky.      

Služby je možné poskytnout anonymně. Ambulance je otevřená od pondělí do pátku od 10:00 do 14:00 hodin. Je ale možné se také objednat přes telefon 224 965 097 nebo 774 649 099. Projekt je podle Vondráčkové financován z fondu rozvoje vysokých škol ministerstva školství.     


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:52

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze