Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Čeština láká. V létě se ji bude učit dvě stě cizinců

Čeština láká. V létě se ji bude učit dvě stě cizinců

10.7.2008, autor: (ČTK)

Praha - Domluvit se česky v Japonsku nebo Španělsku zřejmě nebude už brzy problém.

Svědčí o tom množství cizinců, kteří se každoročně hlásí na prázdninové kurzy češtiny pořádané Ústavem bohemistických studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. „Na Letní školu slovanských studií se letos přihlásilo téměř dvě stě zájemců z pětatřiceti zemí světa," říká mluvčí školy Václav Hájek. Pro cizince je kromě studia českého jazyka připraven i doprovodný program.

„Jsou to například koncerty či výlety," popsal Hájek. V rámci letošního 52. ročníku Letní školy se tak studenti podívají například na hrad Zvíkov nebo do Kutné Hory. Kurzy probíhají ve čtyřech jazykových úrovních. Pro naprosté začátečníky bude výuka probíhat v angličtině, němčině, francouzštině a ruštině.

„Kvůli velkému zájmu studentů ze Španělska a zejména Latinské Ameriky přibude letos i španělština," upozorňuje ředitel školy Jan Kuklík. Kurzy začínají v pátek 25. července a potrvají až do 22. srpna.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:42

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze