Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Letní škola slovanských studií

Letní škola slovanských studií

26.7.2008 , autor: (ČTK)

PRAHA – Téměř dvě stovky cizinců se začnou dnes v Praze učit česky. Ústav bohemistických studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v sobotu v Karolinu zahájí 52. ročník Letní školy slovanských studií. Kurzy českého jazyka potrvají zhruba měsíc.

Letos míří za výukou češtiny do hlavního města lidé z 35 zemí. V sobotu je po zahájení školy čeká test, podle něhož budou rozděleni do několika úrovní. V minulosti se kurzů účastnili zkušení bohemisté, kteří mluvili česky plynně, i studenti, kteří se češtině věnovali zatím jenom krátce na své domovské univerzitě. Pořadatelé tvrdí, že měsíc letní školy odpovídá zhruba jednomu semestru na zahraniční vysoké škole.

Začátečníci a další účastníci, kteří ještě nemají dostatečné znalosti češtiny, se ji budou učit prostřednictvím jiného jazyka. Letošní novinkou je možnost navštěvovat kurzy ve španělštině. Organizátoři ji nabízejí kvůli stoupajícímu počtu návštěvníků ze Španělska a zejména Latinské Ameriky.

Kromě kurzů čekají cizince také přednášky z české historie a kultury a konverzační semináře. Součástí školy jsou například výlety a exkurze do zajímavých míst po celé ČR a další kulturní program.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:43

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze