Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Formuláře urychlí identifikaci obětí

Formuláře urychlí identifikaci obětí

13.8.2008, autor: dč

Firma Software602 vyvinula pro Kriminalistický ústav Praha elektronické inteligentní formuláře 602XML pro ohledání těl obětí hromadného neštěstí nebo jejich částí podle požadavků Interpolu. V případě havárie, teroristického útoku či jiné katastrofy s mnoha oběťmi by tento systém usnadnil práci kriminalistů a patologů a podpořil sdílení informací mezi policejními složkami v různých zemích. Příprava tohoto elektronického řešení je součástí komplexnějšího projektu, jehož se kromě Kriminalistického ústavu účastní i odborníci z Ústřední vojenské nemocnice a Ústavu soudního lékařství při 1. lékařské fakultě. Cílem tohoto projektu je vytvořit a zavést metody a postupy odpovídající mezinárodním standardům.

Čeští kriminalisté a patologové by v případě katastrofy měli v přenosných počítačích (tablet PC) k dispozici interaktivní formuláře přesně odpovídající papírovým, včetně možnosti provádět nákresy rukou. Informace zanesené do počítače v terénu nebo na pitevně by byly k dispozici pro další zpracování a porovnávány s údaji získanými v bydlišti či pracovišti potenciální oběti. To by umožnilo eliminovat zdlouhavou práci s papírovými formuláři, které jsou navíc náchylné k mechanickému poškození nebo kontaminaci.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze