Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Premiér zpražil Lišku: peněz na VŠ máte dost

Premiér zpražil Lišku: peněz na VŠ máte dost

Studenou sprchu dostal včera od premiéra Mirka Topolánka ministr školství Ondřej Liška (SZ), který chce po něm navíc přes dvě miliardy korun pro vysoké školy.

„Vylučuji, že by mu chyběly dvě miliardy na vysoké školství, to ať vyhodí ty rozpočtáře,“ prohlásil Topolánek s tím, že kdyby to nebylo vážné, smál by se tomu. Podle něj má ministr 59 miliard korun na platy, 9,5 miliardy na vědu a výzkum a velký prostor, aby realizoval priority ministerstva. Vmetl Liškovi, že letošní rozpočet resortu s 119 miliardami korun byl navýšen o 1,5 miliardy korun a pro příští rok se plánuje s rozpočtem asi 133 miliard Kč.

Liška totiž dopisem upozornil Topolánka, že stát ignoruje zvyšování počtu vysokoškoláků a požaduje přes dvě miliardy navíc.

Předsedu školských odborů Františka Dobšíka Topolánkův výrok velice rozladil. „To je přístup vedoucí ne k rozvoji vysokých škol, ale k jejich devastaci,“ řekl Právu Dobšík.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:39

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze