Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Září 2008
Dětský uzel aktuálního dokumentu Jak nám zlevnilo vzdělání

Školám chybějí peníze. To jistě nikoho nepřekvapuje. Zvláštní se ovšem může zdát, že ministr školství Ondřej Liška škemrá o další dvě miliardy právě v době, kdy je rozpočet pro příští rok vlastně už na cestě z vlády do parlamentu.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Premiér zpražil Lišku: peněz na VŠ máte dost

Studenou sprchu dostal včera od premiéra Mirka Topolánka ministr školství Ondřej Liška (SZ), který chce po něm navíc přes dvě miliardy korun pro vysoké školy.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Topolánek vzkázal Liškovi, že má dát peníze na VŠ ze svého

Premiér Mirek Topolánek (ODS) odmítá přidat ministrovi školství Ondřeji Liškovi dvě miliardy na vysoké školy, doporučil mu hledat v jeho rozpočtové kapitole. Liška svůj požadavek vyvozuje ze zvýšení počtu vysokoškoláků, příspěvek státu na vzdělávání jednoho vysokoškoláka činil před dvěma lety 72.941 korun, v roce 2009 by to mohlo být už pouze 66.700 korun.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Nový školní rok přinese prohloubení reformy a další boj o peníze

Do základních škol přijde v pondělí zhruba 822.000 žáků. Téměř polovina z nich se už bude učit podle nových pravidel, daných školskou reformou. Děti, které se loni poprvé plošně vzdělávaly v první a šesté třídě podle školních vzdělávacích programů, budou nové osnovy provázet do vyšších ročníků. Pedagogové středních škol své programy teprve tvoří, první školy je uvedou do praxe příští rok.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Kdo půjde na vysokou? Rozhoduje abeceda
Dětský uzel aktuálního dokumentu Rektoři: Nedostatek peněz pro vysoké školy způsobí odliv talentů

Nedostatek peněz pro vysoké školy může v důsledku ohrozit konkurenceschopnost české ekonomiky a kvalitu života obyvatel v ČR. Shodli se na tom dnes rektoři vysokých škol

Dětský uzel aktuálního dokumentu Ve Křtinách budou dnes jednat rektoři o rozpočtu a reformě VŠ

Ve Křtinách na Blanensku dnes budou jednat rektoři vysokých škol. Na svém setkání budou diskutovat o rozpočtu vysokých škol na rok 2009, Bílé knize terciárního vzdělávání a také o budování velkých výzkumných center v Česku.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Rada vysokých škol chce pro vysoké školy tři miliardy navíc

Rada vysokých škol je znepokojena přípravou rozpočtu univerzit na příští rok. Podfinancování vysokých škol se nadále prohlubuje, uvedlo dnes předsednictvo rady. Žádá proto navýšení návrhu rozpočtu minimálně o další tři miliardy korun. Mluvčí ministerstva školství Kateřin Böhmová ČTK řekla, že jednání o rozpočtu stále pokračují, úřad proto prý nebude návrh zatím komentovat.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Ministerstvo školství si v roce 2009 polepší o 5,2 miliardy korun

Ministerstvo školství si příští rok oproti letošku polepší o 5,2 miliardy korun ze státních prostředků a bude mít k dispozici skoro 124 miliard. Po započtení financí z EU bude rozpočet o dalších deset miliard vyšší. ČTK to sdělila mluvčí úřadu Kateřina Böhmová.

Dětský uzel aktuálního dokumentu V pondělí zemřel revmatolog a bývalý ministr školství Milan Adam

V pondělí zemřel ve věku 80 let revmatolog a odborník na biochemii pojivových tkání Milan Adam. Poslední rozloučení s bývalým pracovníkem Revmatologického ústavu 1.lékařské fakulty Univerzity Karlovy a někdejším ministrem školství ČR se bude konat 26. září v obřadní síní strašnického krematoria. ČTK to oznámila univerzita.

Dětský uzel aktuálního dokumentu UK ocenila studentské práce Cenou Josefa Vavrouška

Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze (UK) dnes udělila vybraným bakalářským, magisterským i disertačním pracím Cenu Josefa Vavrouška. Ocenění škola uděluje studiím zaměřeným na vztahy přírody, společnosti a kultury.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Projděte si naučnou stezku

Vydat se na geologickou exkurzi do oblasti Koněpruských jeskyní, kde byla loni otevřena nová naučná stezka Zlatý kůň, mohou zájemci tuto sobotu.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Rozhovor s rektorem UK prof. Václavem Hamplem

...s ohledem na blízké jmenování nového předsednictva Grantové agentury, že výběr osob do vedení těchto agentur a dalších orgánů rozhodujících o vědě a výzkumu musí být zcela transparentní, že prostě není možné, aby klíčové instituce, které mají zásadní podíl na vědecké produkci celé České republiky, byly ve výsledku obejity.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Vláda zváží odškodnění lidem, kteří po roce 1948 nemohli studovat

Lidé, kterým nástup komunismu nedovolil vystudovat vysokou školu, se možná v blízké době dočkají odškodnění. O částce, kterou by měli dostat, bude ve středu jednat kabinet.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:39

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze