Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       V Kladně vznikne VŠ pro stomatology

V Kladně vznikne VŠ pro stomatology

13.10.2008    Zdravotnické noviny  str. 3  Z domova (msvo)

V Kladně vznikne Vysoká škola zubního lékařství, podle hrubých odhadů šéfa Stomatologické komory by to mohlo být již v roce 2010.

Vysoká škola bude vybudována v areálu bývalých kasáren Lidice. Mělo by zde být k dispozici výukové centrum zahrnující fantomové laboratoře, křesla, učebny a přednáškové místnosti. „Součástí uvažovaného areálu bude rovněž krajská zubní klinika. Na projektu úzce spolupracuje Oblastní nemocnice v Kladně, která bude plnit roli fakultní nemocnice,“ nastínil pro Zdravotnické noviny prezident České stomatologické komory Jiří Pekárek.

V areálu se počítá i s výstavbou kolejí, menzy a jiných zařízení sloužících dalším vysokým školám sídlícím v Kladně, např. ČVUT. Vysoká škola pro stomatology v Kladně vznikne, až se jí podaří získat státní souhlas. To by podle Pekárkových odhadů mohlo být již v roce 2010. V ročníku by mělo být zhruba 80 studentů. Na besedě, kde Pekárek informoval zubní lékaře z okolí Kladna o vzniku vysoké školy, byly představeny i záměry revitalizace zubních pohotovostí ve Středočeském kraji.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:35

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze