Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vláda dá Filozofické fakultě UK 53 miliónů

Vláda dá Filozofické fakultě UK 53 miliónů

Právo, 16.10.2008, rubrika: Zpravodajství, autor: (gö)

PRAHA – Vláda má zájem udržet malé studijní obory umožňující univerzitní výuku hebrejštiny, čínštiny a dalších orientálních jazyků.

Jak už Právo informovalo, tyto absolventy využívají i české tajné služby. Kabinet včera schválil návrh ministerstev vnitra a školství přispět na ohrožené obory Filozofické fakultě UK do roku 2013 celkem 53 milióny korun.

Na každý rok připadne 9,6 miliónu korun. Ještě letos může fakulta počítat s pětimiliónovou podporou.

S návrhem, jak zachovat zmíněné obory, přišel ministr vnitra Ivan Langer (ODS). Poté se připojil ministr školství Ondřej Liška (SZ), který minulý týden řekl: „Právě tyto jazyky, orientalistika, blízkovýchodní studia, to jsou všechno obory, které mají na české akademické půdě dlouhou historii, jsou mezinárodně velmi res -pektované.“

Liška připustil, že „v dnešním světě ČR nemůže ignorovat to, že znalost těchto jazyků a schopnost státu podporovat tyto obory má určité bezpečnostní implikace“.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:36

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze