Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vláda podpoří malé obory FF UK osmi miliony korun

Vláda podpoří malé obory FF UK osmi miliony korun

Praha 15. října (ČTK), autor:  ptd rot

Vláda má zájem udržet malé studijní obory umožňující výuku hebrejštiny, čínštiny a dalších orientálních jazyků. Dnes proto schválila návrh ministerstev vnitra a školství přispět na jednotlivé ohrožené obory Filozofické fakultě Karlovy univerzity osmi miliony korun. Po dnešním zasedání kabinetu to novinářům řekl vicepremiér Jiří Čunek (KDU-ČSL).      

Podle Čunka jde o obory s dlouhou tradicí, kterým hrozí konec kvůli nedostatku financí. Ministr vnitra Ivan Langer upozornil na to, že státu budou v případě zániku některých studijních oborů scházet specialisté, například soudní překladatelé.      

Politoložka Vladimíra Dvořáková, která řídí vládní akreditační komisi, ČTK již dříve řekla, že problémy mají malé obory, které neotevírají studium každý rok a studuje je jen několik málo lidí. Protože školy žijí ze státního příspěvku na jednoho žáka, malé obory těžko mohou zaplatit pedagogy.     


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:36

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze