Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Podívejte se: To jsou Češi, které vyznamenal prezident

Podívejte se: To jsou Češi, které vyznamenal prezident


Obklopen historickými prapory a zástavami z dob předválečného Československa vyznamenal prezident Václav Klaus v den výročí republiky 28. října osmadvacet osobností.


Slavnosti ve Vladislavském sále Pražského hradu předcházel už tradičně projev hlavy státu. Tento rok, kdy si Češi připomínají 90 let od vzniku republiky, v něm Václav Klaus akcentoval právě bouřlivou minulost a úsilí o vybudování státu.


A varoval, ať se národ let dřiny nevzdává. Hrozbu pojmenoval jasně: Odevzdávání "našeho" do rukou Bruselu.


"Jsou tomu čtyři roky, co jsme se většinovou demokratickou volbou občanů stali členy Evropské unie a dobrovolně jí předali značnou část své suverenity. Rozhodování o věcech veřejných se nám tím opětovně vzdaluje," řekl prezident. A dodal: "Jsme v situaci, kterou poměrně důvěrně známe: v přesvědčení, že činíme to nejlepší pro náš stát, jeho významných charakteristik se vzdáváme."


Po projevu propůjčil osobnostem vědeckého, uměleckého, sportovního i duchovního života nejvyšší státní řády a medaile.


ExternĂ­ odkaz Více o jednotlivých oceněných zde.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:38

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze