Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Prezident dnes jmenuje 58 nových profesorů

Prezident dnes jmenuje 58 nových profesorů

Praha 31. října (ČTK) - Prezident Klaus dnes v pražském Karolinu jmenuje 58 profesorů. Titul udělí zástupcům 18 českých univerzit na návrh vědeckých rad vysokých škol. Nejvíce zaslaných návrhů-14-je z Karlovy univerzity, navržení pracují nejčastěji v přírodovědných a technických oborech.     Na profesuru je dále navrženo šest akademiků z Univerzity Palackého v Olomouci, tři adepty mají také brněnská Janáčkova akademie múzických umění nebo Technická univerzita Liberec. Na profesorský titul je navrženo 13 žen.     Klaus jmenoval nové profesory naposledy letos v květnu. Tituly dnes jmenovaných akademiků začnou platit od 1. listopadu. Na titul bylo původně navrženo celkem 59 uchazečů, jeden se však z dnešního jmenování omluvil.     

kli rot



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:38

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze