Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Kancléřka Merkelová přijela jednat do Prahy

Kancléřka Merkelová přijela jednat do Prahy

ČT 1, 20.10.2008, 12:00, pořad: Zprávy


Kateřina BLECHOVÁ, moderátorka

--------------------

Německá kancléřka Angela Merkelová je na jednodenní návštěvě Prahy. Jednat bude jak s prezidentem Václavem Klausem, tak s premiérem Mirkem Topolánkem. Ve vládní Kramářově vile je náš zpravodaj Martin Jonáš. Martine, máš podrobnosti o tématech, o čem se bude mluvit?


Martin JONÁŠ, redaktor

--------------------

Dobré poledne. Angela Merkelová přijela do Prahy jednat především o budoucí společné politice v rámci Evropské unie a přijela v okamžik, který je pro obě strany poměrně vyhrocený. Nejde jen o to, že Česká republika se má už od ledna příštího roku ujmout předsednictví Evropské unie, ale také o vývoj posledních dnů a týdnů. Česká strana byla jedním z velkých kritiků způsobu, jakým německá vláda reagovala na krizi na finančních trzích, především jednostranného pojištění všech bankovních vkladů v Německu. Angela Merkelová se naopak bude snažit české politiky přesvědčit o tom, aby aktivněji než v současnosti usilovali o přijetí Lisabonské smlouvy, tohoto tématu se bude také týkat její přednáška, kterou přednese na Karlově univerzitě. Návštěvy německé kancléřky v Praze využili i zástupci sudetských Němců, kteří ji v otevřeném dopise požádali, aby opět na českém území vznesla požadavek na odškodnění sudetských Němců.


Kateřina BLECHOVÁ, moderátorka

--------------------

Tolik Martin Jonáš k návštěvě německé kancléřky. Tiskovou konferenci po jednání s premiérem Topolánkem i projev kancléřky Merkelové vám nabídneme na čtyřiadvacítce živě, a to v půl jedné a ve čtrnáct pětačtyřicet.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:37

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze