Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Martin Bursík rozdal Ceny ministra životního prostředí

Martin Bursík rozdal Ceny ministra životního prostředí

12.11.2008, 12:00, pořad: Zprávy


Jiří PETROVIČ, moderátor

--------------------

Martin Bursík včera rozdal Ceny ministra životního prostředí. Ocenil celkem sedm významných osobností z oblasti vědy, ochrany přírody a životního prostředí. Slavnostní večer probíhal v Betlémské kapli v Praze.


redaktorka

--------------------

Cenu ministra Bursíka získal například autor a spoluautor víc než stovky odborných textů a učebnic Martin Braniš. Ministr ho ocenil za celoživotní pedagogickou, vědeckou a publikační činnost v oblasti znečištění a kvality ovzduší.


Martin BRANIŠ, ekolog, Ústav pro životní prostředí Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy

--------------------

Dostat cenu za povolání, tak to bývá obvyklé, dostat cenu za koníčka, tak to už tak obvyklé nebývá.


redaktorka

--------------------

Petr Fejk, další z oceněných. Po povodních, které Prahu zasáhly v roce 2002, se mu podařilo přestavět a zmodernizovat pražskou zoologickou zahradu.


Petr FEJK, ředitel ZOO Praha

--------------------

Já nejsem typ, který by přeháněl, skromnost, já, když dostávám cenu na takovýhle úrovni, tak mě to vždycky těší a strašně mně to lichotí.


redaktorka

--------------------

In memoriam dostal cenu jeden z největších českých zoologů Zdeněk Veselovský. Díky němu se podařilo zachránit například ohrožený druh koně převalského. Cena ministra životního prostředí se předává už od roku 1994. Kromě ní byly v Betlémské kapli rozdány i certifikáty české značky "ekologicky šetrný výrobek".



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:29

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze