Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti budou organizovat inventuru demokracie

Studenti budou organizovat inventuru demokracie

17.11.2008, 18:00, pořad: Ozvěny dne


moderátorka

--------------------

A právě teď začíná na pražském Klárově happening nazvaný Dejte nám dárek k dvacetinám. Co a od koho by si studenti z Karlovy Univerzity přáli už přímo z místa řekne reportérka Radiožurnálu Věra Masopustová.

Dobrý večer, Věro.


Věra MASOPUSTOVÁ, redaktorka

--------------------

Dobrý večer. Tak studenti by chtěli dárek od politiků a to ne ledajaký. Zákonodárci by měli do roka a do dne odstranit čtyři legislativní absurdity. Zmizet by měly nijak neregulovaný lobbing, obsazování mediálních rad podle politického klíče, zbytnělá poslanecká imunita a legislativní přílepky. Dnešní happening je ale jen začátek ročních aktivit Studentské unie Karlovy univerzity. Potvrdil to Jakub Vachtík, student dějin umění.


Jakub VACHTÍK, student dějin umění, Karlova univerzita

--------------------

Ano, je to tak. Je to součást velké iniciativy, která se jmenuje Inventura demokracie a která bude pokračovat vlastně až do dvacátého výročí. A je to taková úvodní akce. My se chceme setkávat s politiky nad těmi tématy, třeba s kamerou, natáčet si s nimi rozhovory, zveřejňovat je, pořádat další debaty a tak dál. Takže to rozhodně bude pokračovat.


Věra MASOPUSTOVÁ, redaktorka

--------------------

Teď tady v parku na Klárově v rámci happeningu studenti předvádějí krátké scénky ilustrující legislativní absurdity a kolem na trávníků jsou už dnes symbolické dárky, velké krabice s mašlemi. Odtud z Klárova pak se se svíčkami vydají vysokoškoláci na Václavské náměstí, kde pod sochou svatého Václava happening ukončí. Věra Masopustová, Radiožurnál.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:29

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze