Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti a pedagogové varují před zánikem menších univerzitních oborů

Studenti a pedagogové varují před zánikem menších univerzitních oborů

19.11.2008, rubrika: Události, strana: 9, autor: (kp)

Praha/Humanitní obory skončí, pokud na ně stát nevyčlení dvě miliardy korun, varují akademici z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Obrátili se proto na poslance rozpočtového sněmovního výboru s naléhavou žádostí:„Částka je nezbytná, aby mohly humanitní školy pokračovat ve výuce v současném rozsahu a kvalitě výuky.“ Podle předsedy Akademického senátu FF UK Petra Christova jinak hrozí zánik mnoha oborů. V říjnu sice vláda uvolnila 53 miliony korun, které by v příštích pěti letech měly na filozofické fakultě udržet řadu výlučných oborů, jako jsou arabistika či orientální jazyky, ale to zdaleka nestačí. Ministr školství Ondřej Liška prosadil v návrhu státního rozpočtu pro vysoké školy miliardu navíc. Sám ale upozorňuje, že skutečné řešení přinese teprve reforma terciárního vzdělání. „Technologické obory zažívají prudký rozvoj v souvislosti s potřebami průmyslu. To nám rozváže ruce, takže část získaných prostředků budeme moci věnovat právě humanitním studiím,“ konstatoval Liška.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:30

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze