Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Farmaceutická firma navrhla nový předmět

Farmaceutická firma navrhla nový předmět

Mladá fronta DNES, 4.11.2008, rubrika: Kraj Hradecký, autor: (lek)

Hradec Králové - Významný farmaceutický výrobce Ivax Pharmaceuticals Opava inicioval rozšíření osnov Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové o nový předmět, který přinese větší možnosti pro praktické uplatnění absolventů v oboru farmacie.

„Předmět s názvem Technologie průmyslové výroby léčiv je určen pro studenty 4. ročníku a jeho hlavním cílem je usnadnit studentům orientaci pro volbu jejich budoucí specializace a také je lépe připravit pro jejich budoucí praktické uplatnění,“ řekl autor nápadu i obsahové náplně nového předmětu Aleš Berka ze společnosti Ivax. Opavská společnost přišla s myšlenkou otevření nového praktického předmětu pro farmaceuty již před několika lety, ale teprve v loňském roce padly konkrétní vize a návrhy. Nový předmět si odbyl premiéru v říjnu. Přednášející se zaměří zejména na technické informace o technologických procesech charakteristických pro farmaceutickou výrobu. Studentům by měl usnadnit orientaci ve všech podstatných úsecích výroby léčivých přípravků, měl by je seznámit s důležitými technologickými operacemi, s kontrolou a zjišťováním jakosti.

Opavská společnost Ivax je významným farmaceutickým výrobcem s velmi dlouhou historií. Vyrábí generické léčivé přípravky, což je alternativa originálních léků, dále volně prodejné léky, účinné farmaceutické látky i rostlinné extrakty. Své produkty exportuje do řady zemí celého světa včetně USA a západní Evropy.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:27

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze