Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři varují před propadem vědy

Rektoři varují před propadem vědy

19.11.2008, rubrika: Zpravodajství, strana: 7, autor: (map)

Rektoři šesti pražských vysokých škol včera poukázali na malé investice do výzkumné infrastruktury. Dále na propast mezi platy českých a evropských vědců a na nedostatek peněz ze soukromé sféry.

Špatné časy podle rektorů přímo souvisejí s nuzným množstvím financí, které do ní proudí z ministerstva školství.

Podle rektora Univerzity Karlovy Václava Hampla čeští vědci za menší peníze podávají přinejmenším stejné a spíše nadprůměrné výkony i v celosvětovém srovnání.

Jan Hron, rektor České zemědělské univerzity v Praze, řekl: „Atmosféra v rámci české konference rektorů je v souvislosti s financováním vysokých škol nervózní. V roce 2007 jsme při přípravě rozpočtu na letošní rok postrádali 2,3 miliardy korun – nakonec došlo ke zvýšení o 1,7 miliardy, avšak do dnešního dne nám ještě půl miliardy chybí. Stejná situace je i letos.“

„Šest metrů neskočím, když budu mít bambusovou tyč,“ dodal.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:30

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze