Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Pedagogické fakultě chybí peníze

Pedagogické fakultě chybí peníze

26.11.2008, rubrika: Domov, strana: 4, autor: pk

PRAHA Pražská pedagogická fakulta Univerzity Karlovy má velké finanční problémy. Kvůli nedostatku peněz by se již dnes mělo sejít vedení fakulty s ostatními pracovníky.

„Tématem setkání jsou informace o ekonomické situaci fakulty,“ potvrdila LN proděkanka pro studijní záležitosti Radka Wildová.

O finanční problémy se zajímá už i vedení Univerzity Karlovy. Celou situací se chce vážně zabývat, konkrétní kroky a stanoviska k celé situaci chce zveřejnit na konci tohoto týdne.

„Vedení Univerzity Karlovy je s vedením pedagogické fakulty v úzkém kontaktu. Během týdne bychom měli dostat materiály o situaci na fakultě. Se zprávou se vedení univerzity seznámí, prostuduje ji a uváží možné kroky,“ upřesnil mluvčí univerzity Václav Hájek. Jedním ze zvažovaných kroků by mohla být možnost finančního jištění. Co by to přesně znamenalo, však mluvčí neupřesnil.

Podle jeho slov je finanční situace školy sice vážná, nikoliv však kritická. Vyvrátil ale, že by škola neměla peníze na mzdy učitelů. „Zásadně vylučuji informaci, že by byly ohroženy výplaty zaměstnanců fakulty,“ dodal Hájek. Škola by měla mít podle informací deníku Právo schodek kolem dvaceti milionů korun. Trápit by ji měl i nedostatek vyučujících. Školu prý totiž měli v poslední době opustit čtyři pedagogové, kteří odešli do důchodu. Fakulta je však doposud nemohla z finančních důvodů nahradit.

Na nedostatek peněz upozorňují téměř všechny vysoké školy. Podle propočtů jim chybí dvě miliardy korun. Ministr školství jim přislíbil, že se chybějící peníze pokusí sehnat.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:32

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze