Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Je to vážné, říká fakulta

Je to vážné, říká fakulta

26.11.2008,| rubrika: Zpravodajství, strana: 7, autor: (map)

Finanční situace Pedagogické fakulty UK (PedF) je podle mluvčího univerzity Václava Hájka špatná. Podklady o ekonomické situaci předá fakulta vedení univerzity. Z její strany je možné i finanční jištění, uvedl Hájek. Fakultě podle neoficiálních informací chybí 20 miliónů. Hledá řešení, aby odvrátila katastrofu, že nebude mít z čeho vyplatit mzdy svým zaměstnancům.


Počítají rezervy


„Nebudu popírat. Je to opravdu vážné. Už jsme ale například spočítali všechny rezervy,“ řekla Právu proděkanka fakulty Miroslava Černochová.

Finanční krize je na fakultě znát už delší dobu. „Já osobně jako vyučující to pociťuji v tom, že nemáme pohyblivé složky platu, byť už ten samotný plat je prostě mizerný, neodpovídající, a taky to materiální vybavení není odpovídající,“ řekl včera odborný asistent Katedry českého jazyka a literatury Ondřej Hník.

O platy se ale podle mluvčího Hájka vyučující bát nemusí. Zároveň však podotkl, že pokud budou dál pokračovat restrikce v rozpočtu vysokých škol, musely by se zřejmě utlumit takzvané malé humanitní obory.


Děkan dnes svolá zaměstnance


Jasněji by mělo být již dnes, na kdy děkan fakulty Pavel Beneš, který nyní jedná s rektorátem, svolal shromáždění akademické obce a ostatních pracovníků školy. „Tématem bude informace o ekonomické situaci,“ zveřejnil Beneš na stránkách školy.

Obavy o budoucnost humanitních oborů vyjádřili zástupci Akademického senátu UK minulý týden v dopise členům rozpočtového výboru Sněmovny.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:32

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze