Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Výstava Pražský student

Výstava Pražský student

29.11.2008, rubrika: Praha, strana: 2, autor: Václav Hampl

* Sloupek


Kalendářní rok s osmičkou na konci se sice pomalu chýlí ke konci, své otěže předá roku 2009 až za více než měsíc, a tak stále máme čas přemýšlet o tom, co nám tento rok přinesl a z čeho se můžeme těšit.

Pro Univerzitu Karlovu byla takovou významnou událostí připomínka 660 let od jejího založení, a proto mi dovolte zmínit zde zajímavou výstavu, která na toto výročí odkazuje a která je zároveň prologem do výročí příštích - v roce 2009 budeme slavit 20 let svobodné univerzity.

Ostatně právě téma cesty ke svobodě je jedním z témat výstavy s názvem Pražský student, v níž autoři chtěli poukázat na klíčovou a nezastupitelnou úlohu studentů. Není to však téma jediné a návštěvníci se budou moci seznámit také s dalšími zlomovými událostmi našich dějin (od roku 1348), ve kterých právě studenti hráli důležitou roli, či nahlédnout do zcela běžného studentského života (spolky, časopisy, trávení volného času atd.). Cílem organizátorů výstavy (Archiv hl. m. a Muzeum hl. m.

Prahy, Ústav dějin a Archiv UK) však nebylo pouze zachytit vývoj UK a život jejích studentů, ale především poděkovat všem těm, kteří se pozitivně podíleli na změnách této univerzity i na změnách dějin národa. Na výstavu se můžete zajít podívat do Clam-Gallasova paláce, otevřeno je denně od 10 do 18 hodin (kromě pondělí). Potrvá až do 1. února 2009 a myslím, že za to opravdu stojí.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:33

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze