Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zástupci lékařských fakult vypracovali návrh zákona o univerzitních nemocnicích

Zástupci lékařských fakult vypracovali návrh zákona o univerzitních nemocnicích

20.11.2008, 18:00, pořad: Ozvěny dne


Pavel PROUZA, moderátor

Jan BUMBA, moderátor

moderátor

--------------------

Zástupci lékařských fakult vypracovali návrh zákona o univerzitních nemocnicích. Materiál je alternativou návrhu ministra zdravotnictví Tomáše Julínka, který vláda schválila v dubnu. Podle rektora Univerzity Karlovy v Praze Václava Hampla akademici prosazují veřejnoprávní formu zařízení, se stejně velkým vlivem státu a univerzity.


Václav HAMPL, rektor Univerzity Karlovy v Praze

--------------------

Nemocnice jsou v tom návrhu konstruovány jako veřejnoprávní instituce, na jejichž řízení se podílí vyrovnanou měrou zřizovatel, stát na jedné straně, zejména v oblasti těch ekonomických, majetkových záležitostí, ale i řízení celkového. A na druhé straně univerzita, potažmo i lékařská fakulta v těch odborných činnostech, zdravotnických, vědeckých, výukových.


Pavel PROUZA, moderátor

Jan BUMBA, moderátor

moderátor

--------------------

Ministerstvo zdravotnictví chce naopak udělat z dnešních fakultních nemocnic akciové společnosti. Alternativní návrh zákona teď putuje na ministerstvo zdravotnictví.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:31

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze