Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ministr ocenil medicínské projekty

Ministr ocenil medicínské projekty

16.12.2008, rubrika: Věda, strana: 14, autor: čtk

LÉKAŘSTVÍ


PRAHA Pět týmů lékařů a vědců včera převzalo Ceny ministra zdravotnictví za letošní rok. Vítězné práce vybrala vědecká rada Interní grantové agentury ministerstva zdravotnictví. Do širšího výběru se dostalo 16 prací z celkových 154 projektů, které agentura letos podpořila. Pavla Křížová ze Státního zdravotního ústavu se svým týmem získala cenu za studium bakterií způsobujících meningitidu. Za počítačovou analýzu vývojové poruchy řeči, která postihuje až pět procent dětí, si cenu odnesl Vladimír Komárek z 2. lékařské fakulty UK v Praze. Výzkum leukemických buněk pomocí DNA čipů a jeho využití pro molekulární diagnostiku přinesl ocenění Šárce Pospíšilové z Fakultní nemocnice Brno. Za výzkum časných stadií karcinomů děložního hrdla a ženských vnějších pohlavních orgánů získal ocenění Lukáš Rob z pražské Fakultní nemocnice Motol. Pátým oceněným byl Jiří Mazánek z 1. LF UK, který zkoumal využití laseru v terapii novotvarů hlavy a krku.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:26

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze