Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Děkan Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy rezignoval

Děkan Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy rezignoval

12. 12. 2008, Autor/ři: mil/ČTK

Za rezignací údajně stojí finanční problémy fakulty. Zda univerzita Benešovu rezignaci přijme, zatím není jasné, rozhodnout by měla do několika dnů. PRAHA

Děkan Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy (PedF UK) Pavel Beneš rezignoval na svou funkci. Podle Lidových novin jsou důvodem finanční problémy, do kterých se fakulta dostala, a hlavně ohlasy některých jeho kolegů, že za nedostatek peněz nese zodpovědnost právě Beneš. Podle neoficiálních odhadů dosáhl schodek v rozpočtu fakulty 20 milionů korun. Beneš popírá, že by mohl za finanční problémy.


"Někteří zaměstnanci mluvili o tom, že vedení fakulty je neschopné a může za finanční problémy. To není pravda," uvedl pro Beneš. Podle něj rovněž není pravda, že nejsou peníze na platy ani že fakulta krachuje. Myslí si, že za problémy může dlouhodobé podfinancování vysokého školství.


Zda univerzita Benešovu rezignaci přijme, zatím není jasné, rozhodnout by měla do několika dnů.


O finanční krizi fakulty informoval již dříve deník Právo. Karlova univerzita v Praze na konci listopadu rozhodla, že neposkytne své pedagogické fakultě půjčku, o kterou kvůli špatné finanční situaci požádalo její vedení. Pokud by ale podle něj PedF UK došly finance, univerzita by převzala její závazky, řekl mluvčí univerzity Václav Hájek. Uklidnil tak učitele, kteří se obávali, že se peníze nenajdou ani na jejich výplaty. Podle Hájka není půjčka možná, protože ze žádosti fakulty nešlo posoudit její současnou ekonomickou situaci. Vedení univerzity proto doporučilo fakultě provést kontrolu hospodaření.


Server Týden.cz ve čtvrtek informoval o tom, že humanitní fakulty plánují kvůli nedostatku peněz bojkot přijímacích zkoušek. Podle serveru iniciativa vzešla od akademického senátu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Jeho předsednictvo se má spojit s ostatními humanitními fakultami a stávkovat. Děkanové fakult tvrdí, že mají nedostatek peněz a že to s nimi prý nikdo neřeší.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:25

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze