Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Celá fakulta bude pod jednou střechou

Celá fakulta bude pod jednou střechou

10.7.2009, rubrika: Praha, strana: 2, autor: (ap, ČTK)



Troja - Tam, kde studenti dříve jedli, by se do šesti let mohli učit. Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy má na stole plány, podle kterých by se novým sídlem měla stát bývalá menza, která stojí na pomezí Troje a Holešovic.

Ta se nadobro uzavřela po povodních v roce 2002. K přestavbě menzy na sídlo fakulty bude zapotřebí 250 milionů korun, které chce univerzita získat ze státní dotace. „Zatím je otázka peněz v jednáních s ministerstvem, říká Karel Strnad z Fakulty humanitních studií UK. Kdyby se nepodařilo získat potřebnou částku od ministerstva, musela by si Univerzita vzít půjčku.

Fakulta by si přála, aby se s rekonstrukcí začalo ještě letos. Podle Strnada je však reálnější příští rok. Každé zpoždění rekonstrukce může fakultě způsobit komplikace. Během příštích šesti let totiž vyprší některé nájemní smlouvy stávajících prostor, ve kterých se studenti učí.

Rekonstrukce menzy by tak vyřešila problém s nedostatkem míst. „Nejenže studenti musí jezdit po celé Praze do našich učeben, ale také nikde nejsme ve svém,“ vysvětluje Strnad. Nová školní budova v Troji by měla plně pokrýt potřeby fakulty. Půdorys dnešní menzy zůstane zachován, změní se však kompletně vnitřní prostory.

V nových interiérech tak studenti najdou poslechové místnosti, výtah i knihovnu. „Fasáda bude zvláštní, potištěná písmeny a znaky,“ popisuje prorektor UK pro rozvoj Stanislav Štech. Srovnatelné potíže s kapacitami má podle něj i Filozofická fakulta UK.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:20

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze