Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Sprchuj se s přítelem, radí studenti

Sprchuj se s přítelem, radí studenti

8.6.2009, rubrika: Akademie, strana: 20, autor: čtk



ÚSPORY


PRAHA Nádoby na tříděný odpad, úsporné zářivky nebo tiskárny umožňující oboustranný tisk by na vysokoškolských kolejích rádi viděli studenti sdružení ve Studentské unii Univerzity Karlovy (SUUK).

V rámci projektu Ekoleje proto mladí aktivisté spustili kampaň na internetu, kterámá vtipnými hesly studenty přesvědčit, aby se chovali úsporně. Ekologická opatření jsou však ohromně finančně náročná, jen koleje Karlovy univerzity totiž čítají 13 500 lůžek.

Studenti největší české vysoké školy se o změnu snaží od roku 2005. Za tu dobu dosáhli třeba toho, že na některých kolejích přibyly koše na třídění odpadu a testuje se zavádění úsporných zářivek. Studenti také požadovali biopotraviny do menz a školních bufetů, i to však nemohla Správa kolejí a menz zavést kvůli vyšší ceně těchto produktů. Mladí ekologové se tak snaží alespoň přesvědčit své spolužáky, aby šetřili energiemi a chovali se ekologicky.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:17

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze