Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Strhující finiš vynesl Peckové zlato

Strhující finiš vynesl Peckové zlato

18.6.2009, rubrika: Sport, strana: 17, autor: VÁCLAV VACEK



Plzeň/ Počítala v nejlepším případě s druhým místem, ale domů si nakonec odnášela zlatou medaili a titul akademické mistryně republiky.

K prvenství pomohlo včera Květa Peckové v závodě na patnáct set metrů při Českých akademických hrách v Plzni především to, že efektivně rozložila síly a v posledním kole smazala strhujícím finišem velký náskok vedoucí závodnice Dany Šafrové.

„Dana běhá lépe než já, řekla jsem si, že s druhým místem budu spokojená. Ona ale závod rozběhla velmi rychle, přepálila tempo a v závěru jí došly síly,“ říká studentka čtvrtého ročníku plzeňské Lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Pecková mocně stahovala v posledním kole náskok soupeřky, ale že může vyhrát, uvěřila až posledních dvě stě metrů před cílem.

„Čekala jsem spíše, že na mě Dana počká a potom si to v cílové rovince rozdáme o prvenství, ale ona už síly neměla, a nakonec doběhla třetí. Z vítězství mám radost, je to více, než jsem čekala,“ svěřila se v cíli vítězka.

Rodačka z Litoměřic běhá za Bílinu a v extralize hostuje v barvách Olympu Praha. To, že je nositelkou slavného jména, není náhoda. Oba rodiče byli skvělými sportovci, otec veslařem a maminka Květa Jeriová-Pecková je jednou z našich nejlepších běžkyň na lyžích v historii.

Květa Pecková mladší studuje už čtyři roky v Plzni a chystá se na povolání lékařky. Atletika je pro ni možností odreagovat se a kompenzovat tak náročné studium.

V Plzni se jí líbí. „Jsem tu spokojena, je to pro mě ideální město. Dokonce s přítelem plánujeme, že bychom se tu v budoucnu natrvalo usadili,“ dodává usměvavá vítězka.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:18

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze