Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Plzeň bude poprvé hostit akademické hry

Plzeň bude poprvé hostit akademické hry

13.5.2009, rubrika: Plzeň, strana: 3, autor: LADISLAV VAINDL



Plzeň/ Nebývalé množství studentů se bude v Plzni pohybovat v červnu. Poprvé v historii se tu totiž uskuteční České akademické hry. Podle organizátorů by do nich mohlo zasáhnout až dva a půl tisíce vysokoškoláků z celé České republiky.

„Plzeň si za místo konání vybrali vlastně sami studenti v anketě při loňském ročníku, který se konal v Brně,“ sděluje předseda organizačního výboru her Jan Horejc.

Z hostitelského města se akce zúčastní sportovci z katedry tělesné výchovy a sportu a katedry tělesné a sportovní výchovy (KTSV) ZČU a také plzeňská katedra tělesné výchovy Lékařské fakulty Univerzity Karlovy (KTUK).

Mezi domácí favority patří studentka čtvrtého ročníku Lenka Ledvinová. „Je to česká rekordmanka v hodu kladivem v dospělé kategorii. Na ni hodně spoléháme,“ vysvětluje vedoucí KTUK Martin Červený.

Studentský fotbalový tým se zase zřejmě bude moci opřít o některé studující borce z kádru prvoligové Viktorie. „K mužstvu by se měl připojit obránce Bauer,“ dodává vedoucí KTSV Jaromír Votík.

Na minulých akademických hrách soutěžilo 124 sportovců z plzeňských fakult. V Brně vybojovali sedmatřicet medailí.

Studentská sportovní akce se od patnáctého do devatenáctého června odehraje na více než dvaceti místech po celé západočeské metropoli. Většinu z nich tvoří pronajatá sportoviště. Fotbalový turnaj přivítá stadion ve Skvrňanech, atleti zase budou zápolit ve Štruncových sadech. Na programu her je jedenatřicet sportů. Zájemci mohou mladé sportovce přijít povzbudit na kteroukoliv z disciplín. Vstup na sportoviště bude zdarma.

Možnost přihlásit se k účasti trvá pro studenty do jednatřicátého května.

První ročník Českých akademických her se konal v roce 2002 v Brně. Někteří z účastníků události tradičně míří i na světovou univerziádu. Tu letos v červenci hostí Bělehrad.


České akademické hry


Akce se poprvé konala v roce 2002 v Brně. V Plzni se mladí sportovci sejdou poprvé. Přijet by mělo kolem 2500 studentů. V jednatřiceti sportech budou zápolit na více než dvaceti plzeňských sportovištích. Slavnostní zahájení se uskuteční 15. června od 19 hodin v prostoru boleveckých kolejí.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:11

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze