Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Šnajdr: Rušení všeobecné nemocnice lží

Šnajdr: Rušení všeobecné nemocnice lží

6.5.2009, rubrika: Zpravodajství, strana: 3, autor: Václav Pergl



Primátor Bém vyzval ministryni Filipiovou, aby neházela pražské ODS klacky pod nohy


Ministerstvo zdravotnictví včera ostře popřelo informaci serveru Aktuálně.cz, který napsal, že vláda chce zrušit Všeobecnou fakultní nemocnici (VFN) v Praze na Karlově náměstí. „Něco tak nehorázného jsem za tři roky, co jsem na ministerstvu, nezažil. Je to jasná dezinformace a prokazatelná lež. Zvažujeme právní kroky proti autorovi,“ řekl včera Právu náměstek ministryně zdravotnictví Marek Šnajdr. Ministerstvo k tomu týž den vydalo oficiální tiskovou zprávu, kde už informaci neoznačuje za lež, ale za „nepravdivou a zkreslenou.“

„V žádném případě se neplánuje zrušení tohoto nemocničního zařízení, opak je pravdou,“ píše se v prohlášení. Ministerstvo prý považuje VFN za „klíčový a nepominutelný subjekt českého zdravotnictví“.

Odcházející ministryně zdravotnictví Daniela Filipiová (ODS) v tomto materiálu nicméně píše, že technický stav budov, ale i přístrojové vybavení jsou dlouhodobým a po mnoho let neřešeným problémem.

„Pokud se nezačne rychle řešit, ohrožuje postavení nemocnice v systému i její atraktivitu pro špičkové odborníky.“


Děkan 1. lékařské fakulty zvažuje protesty


Proti možnému prodeji VFN protestoval děkan první lékařské fakulty profesor Tomáš Zima. Zvažuje protestní akci v případě, že ministerstvo bude chtít nemocnici přestěhovat. Stěhování VFN odmítl také poslanec ODS Boris Šťastný, který ČTK řekl, že se premiéra v demisi Mirka Topolánka (ODS) ptal a on prý nic o prodeji VFN neví.

Pražský primátor Pavel Bém (ODS) dokonce vyzval svou stranickou kolegyni, ministryni zdravotnictví Danielu Filipiovou, aby neházela pražské ODS před volbami klacky pod nohy.

Šnajdr dodal, že vláda považuje rekonstrukci nemocnice za strategickou investici, vyčlenila 50 miliónů korun za zpracování nutných studií a „je připravena uvolnit 7 miliard Kč na modernizaci VFN“.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:11

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze