Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       S přetlakem je nutno počítat na humanitních i lékařských fakultách. Například Lékařská fakulta Univerzity Palackého v Olomouci počítá pro příští rok s dvěma sty novými studenty oboru všeobecného lékařství, přitom se sem hlásí bezmála patnáct set zájemc

S přetlakem je nutno počítat na humanitních i lékařských fakultách. Například Lékařská fakulta Univerzity Palackého v Olomouci počítá pro příští rok s dvěma sty novými studenty oboru všeobecného lékařství, přitom se sem hlásí bezmála patnáct set zájemců.

15:55, 6.5.2009, autor: ver

Praha - Končící ministr školství Ondřej Liška opouští s odcházející vládou svůj resort, ale u školských reforem chce zůstat.

"Já se vrátím - a se mnou přijde i zákon o pedagogických pracovnících," rozloučil se dnes nad bilancí své práce v úřadě.

Přestože už nebude rozhodovat o chodu škol jako ministr, chce se vrátit do sněmovny jako člen školského výboru. "Budu  prosazovat to, co jsem říkal jako ministr," řekl.

Podle Lišky je důležité přesvědčit vládu, aby i přes hospodářskou krizi navyšovala rozpočet školství a podporovala jeho reformy.

"Vzdělávání by se mělo stát hodnotou a společenskou prioritou. Je to otázka budoucí prosperity. Aby tomu tak bylo, svedu o to boj také jako řadový poslanec," slíbil Liška. Jeho akční plán počítal s 80 miliardami pro příštích pět let.

Ze zřetele prý ale neztratí ani další témata, kterým se dlouhodobě věnoval, tedy lidská práva, Evropskou unii a evropskou integraci.

"Co pak bude po předčasných volbách na podzim, to se teprve uvidí," uzavřel.

Ondřej Liška nastoupil do čela ministerstva školství 4. prosince 2007, tedy v den stávky učitelů.

Za rok a půl ve funkci načrtl, kudy by se měla ubírat reforma vysokého školství, a otevřel o ní diskuzi. Prosadil první vlnu novelizace školského zákona a připravil vlnu druhou. K ostrému startu v příštím roce je podle něj připravena i státní maturita. Spustil debatu o takzvaném standardu učitele, tedy o tom, jaké kvality by měl mít každý kantor.

"Chtěl jsem stihnout také personální audit ministerstva, to by ale byla práce na několik let," řekl Liška.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:12

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze