Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       U nemocnice vznikne areál lékařské fakulty

U nemocnice vznikne areál lékařské fakulty

16.5.2009, rubrika: Kraj Hradecký, strana: 1, autor: (bed)


Hradec Králové - Už za čtyři roky by v Hradci Králové mohl stát nový výukový areál zdejší lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

„Kampus univerzity by měl vyrůst v návaznosti na hradeckou fakultní nemocnici na poli mezi vjezdem do nemocnice a areálem Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany. Areál bychom chtěli postavit ve třech etapách. Měl by to být společný kampus lékařské a farmaceutické fakulty. Přesuneme tam všechen provoz z budovy v Šimkově ulici a část provozu farmaceutické fakulty,“ řekl děkan Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové Vladimír Palička.

Univerzita se snaží získat peníze na stavbu z Evropské unie. „Pokud letos uspějeme, tak do čtyř let bude stavba hotová,“ dodal Palička.


Komora architektů: Chybí nezávislá porota soutěže V části kampusu budou posluchárny, učeby a pracovny kateder. Další budova bude sídlem regionálního výzkumného a vědeckého centra. „Později, a zatím nejsme schopni odhadnout kdy, by se postavila budova s ubytovnami pro studenty, kulturním zřízením a sportovišti,“ řekl děkan.

Letos chce univerzita získat peníze na realizaci prvních dvou etap. Každá by přišla asi na miliardu korun. Proti soutěži na architektonickou studii kampusu se postavila Česká komora architektů. „Nejedná se o regulérní architektonicko-urbanistickou soutěž. Za hlavní nesoulad zadávacích podmínek s platným právem považujeme zejména absenci předem jmenované nezávislé poroty, nezajištění anonymity návrhu, ustanovení o zrušení soutěže na návrh kdykoliv do doby rozhodnutí poroty o nejvhodnějším návrhu,“ uvedla tajemnice komory Ludmila Cepáková. Komora vyzvala architekty, aby se soutěže neúčastnili.

„Nenašli jsme s komorou řešení, a tak jsme soutěž nechali proběhnout. Porota byla nezávislá. Byli v ní architekti i lidé z jiných univerzit. Komora ale trvala na tom, že porotu sestaví sama. My jsme postupovali podle zákona o veřejných zakázkách, ale komora chtěla, abychom to řešili podle jiného. Vypsání soutěže není naše povinnost. Proto ji asi zrušíme,“ uvedl Palička.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 00:15

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze